Przemysław Langowski szefem kuchni w Hotelu Number One
Szefem kuchni w restauracji Hotelu Number One na Wyspie Spichrzów w Gdańsku został Przemysław Langowski. Bogate doświadczenie zawodowe, a także liczne nagrody i wyróżnienia w konkursach kulinarnych gwarantują profesjonalizm i niezawodność nowego szefa.
2017-03-06, 12:52

Przemysław Langowski to kucharz z wieloletnim doświadczeniem, nagradzany w wielu konkursach. Pasja do gotowania połączona z wypracowanymi przez lata umiejętnościami sprawiła, że jego kwalifikacje doceniane były nie tylko w Polsce, lecz także poza granicami kraju. W kuchni chętnie eksperymentuje, choć wiele inspiracji czerpie z tradycji kulinarnych wyniesionych z domu, które stanowią dla niego bazę wielu dań. Zwolennik łączenia kuchni tradycyjnej z nowoczesną.

Przemysław Langowski karierę zawodową rozpoczął już w 1999 roku w Hotelu Lido w Juracie. W latach 2001-2005 pracował jako kucharz w Hotelu Nadmorskim w Gdyni, następnie jako szef kuchni w Hotelu Bryza Resort & Spa w Juracie (2005-2006). W roku 2005 odbył staż w Restauracji Embasy we Frankfurcie. W latach 2005-2008 był szefem kuchni w Restauracji Metamorfoza w Gdańsku, a następnie w Hotelu Platinum w Ostródzie. W latach 2010-2016 kierował kuchnią w restauracji w Hotelu Willa Port w Ostródzie. W 2016 roku został szefem kuchni restauracji Magiel w Hotelu Almond w Gdańsku. Na swoim koncie ma wiele nagród. Otrzymał srebrny medal w kategorii dań regionalnych na Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Zajął pierwsze miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym „Złota Patelnia” oraz drugie miejsce w Konkursie „Zielona Czapka Bonduelle”. Jest Członkiem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Jurorem wielu konkursów gastronomicznych.

W menu restauracji Hotelu Number One znajdą się autorskie dania szefa kuchni inspirowane kuchnią włoską. Przemysław Langowski będzie rozwijał swoje umiejętności i doświadczenia zdobyte we Frankfurcie, gdzie pracował z rodowitymi Włochami. Kuchnia włoska słynie z niezwykłej aromatyczności i bogactwa smaków. Włosi w swojej kuchni czerpią wiedzę z tradycji rodzinnych i wzorują się na ich przepisach. W menu Hotelu Number One nie zabraknie więc typowych włoskich dań takich jak pizza, kremowe zupy, szeroki wybór past, a także desery, m.in. tiramisu i panna cotta. Innym flagowym produktem lokalu będą bufety śniadaniowe przygotowywane na bazie świeżych i naturalnych produktów. Wizyta w restauracji Hotelu Number One kierowanej przez Przemysława Langowskiego z pewnością będzie niezapomnianą podróżą kulinarną.

KONTAKT / AUTOR
Mariusz Skowronek
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.