Dekpol zatwierdzonym dostawcą koncernu Caterpillar
Amerykański koncern Caterpillar przyznał firmie Dekpol S.A. status zatwierdzonego dostawcy stalowych elementów konstrukcji maszyn budowlanych. Zapewnia to możliwość dynamicznego i systematycznego wzrostu skali współpracy z tym partnerem biznesowym, a tym samym Dekpol uzyskuje potencjał do dynamicznego rozwoju całej firmy.
2015-09-21, 13:03

„Przyznanie przez koncern Caterpillar tytułu zatwierdzonego dostawcy stalowych elementów konstrukcji maszyn budowlanych potwierdza bardzo wysoką jakość oferowanego przez nas osprzętu. Jednocześnie oznacza że spełniamy wszystkie wymagane normy. Zapewnia nam to możliwość dynamicznego i systematycznego wzrostu skali współpracy z tym partnerem biznesowym, a tym samym uzyskujemy potencjał do dynamicznego rozwoju całej firmy” – powiedział Andrzej Kuchtyk, Członek Zarządu i Dyrektor Zarządzający ds. Produkcji w Dekpol S.A.

Caterpillar jest światowym liderem w produkcji maszyn budowlanych i kopalnianych, ale również silników wysokoprężnych, turbin przemysłowych i lokomotyw elektryczno-spalinowych. „We wszystkich tych obszarach wykorzystywane są elementy stalowe. Dlatego jako sprawdzony partner mamy szansę na dalsze poszerzenie współpracy w przyszłości” – stwierdził Andrzej Kuchtyk.

Dekpol prowadzący działalność w zakresie generalnego wykonawstwa i budowy mieszkań od czterech lat dynamicznie rozwija również dział produkcji łyżek i osprzętu dla maszyn budowlanych. Potwierdzeniem bardzo wysokiej jakości i wytrzymałości wytwarzanych przez Dekpol wyrobów stalowych jest posiadanie certyfikatu SSAB „Hardox in my body”. Obecnie Dekpol S.A. eksportuje łyżki koparkowe i osprzęty do maszyn budowlanych m.in. do Niemiec, Francji, Włoch, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Szwecji i Norwegii.

W ostatnim czasie uruchomiona została nowa hala produkcyjna, będąca jedną z najnowocześniejszych tego typu w Polsce posiadająca zautomatyzowany ciąg produkcyjny. Dział produkcji jest w pełni samowystarczalny na każdym etapie obróbki, przy wykorzystaniu specjalistycznych urządzeń jak plazmy 3D, walcarki, centra obróbcze i najnowocześniejsze automaty i roboty spawalnicze.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.dekpol.pl

Mariusz Skowronek